Verleng het vakantiegevoel deze zomer

Gepubliceerd op: 31 augustus 2023

Ben jij er deze zomer al tussenuit geweest of staat jouw vakantie nog op de planning? Een, twee of misschien wel drie weken waarin je nieuwe ervaringen opdoet, geen of minder verantwoordelijkheden hebt en volledig tot rust kan komen of 100% kan ontspannen. Dat vakantiegevoel wil je liefst zo lang mogelijk vasthouden bij terugkomst. We geven enkele tips!

1. Plan je agenda niet vol bij terugkomst

Je hebt net zó genoten van welverdiende rust en vrije dagen. Hou dat gevoel vast door je agenda niet meteen vol te plannen na terugkomst. Laat je sociale agenda leeg, zo kan je na de eerste werkdagen nog voldoende ontspannen na het werk op je eigen tempo.

2. Ga niet te hard op je eerste werkdag

Je eerste werkdag na een vakantie heb je nog heel veel energie, zou je denken. Maar loop niet te hard van stapel! Je hebt misschien nog een hele week voor je! Spaar je energie de eerste dag. Plan geen meetings in en blokkeer je agenda: vandaag pak je enkel die mailbox aan. Laat je out of office net een dagje langer aanstaan, zodat mensen weten dat je nog maar net terug uit vakantie bent.

3. Kopieer het vakantiegevoel thuis

Wat was voor jou het ultieme vakantiegevoel? Een boek lezen op het strand? Een wandeling in de natuur? Een goed glas wijn op het terras? Wat het voor jou ook is, probeer het te kopiëren naar je thuisomgeving. Heb je nood aan dat vakantiegevoel? Zet je in de tuin of in het park met een boek, of zoek een stukje groen om te wandelen. Ontdekte je een heerlijke cocktail op reis? Probeer hem na te maken of ga op zoek naar een leuke cocktailbar!

4. Haal de ontdekkingsreiziger in jou naar boven

Op vakantie staan we veel sneller open voor nieuwe dingen. Je komt een restaurant tegen en het ziet er leuk uit, dus ga je daar eten. Of de stad waar je bent staat bekend om een specifiek museum, dus bezoek je dat. Probeer dit vast te houden van zodra je weer thuis bent. Ga op pad en ontdek nieuwe plaatsen, nieuwe bars of zelfs een nieuwe sport.

5. Neem voldoende pauzes doorheen de dag

Op vakantie staan je hersenen meer uit dan aan en dat is goed! Wanneer je terug aan het werk gaat, moeten je hersenen plots terug heel de dag aanstaan en dat is lastig. Geef ze daarom af en toe een korte pauze. Maak een langere wandeling naar de koffiemachine of sla een praatje met een collega aan de andere kant van het kantoor. Zo geef je je hersenen tijd om uit te rusten en te herstellen. Dit bevordert bovendien ons geheugen!

Kijk je er tegenop om na je vakantie aan de slag te gaan in je huidige baan? Of kwam je tijdens je vakantie tot inzicht dat nu het moment is gekomen om voor een nieuwe baan te gaan? Neem een kijkje tussen onze vacatures of neem contact op!