Select Projects zet internationaal talent in bij klant in Zwolle

Gepubliceerd op: 20 december 2018

Talent is steeds moeilijker te vinden, zeker technisch hoogopgeleiden. Bij Select Projects zoeken we daarom zo breed mogelijk. Dit betekent dat we ook internationaal rekruteren. Voor een project in Zwolle was die keuze de doorslag voor een geslaagde samenwerking. Een internationaal team van ingenieurs en technici ondersteunt er nu een jong bedrijf in volle groei.

Een firma in Zwolle, bouwt en beheert informatie-infrastructuren voor netwerkeigenaren. Ze startten eind 2017 een nieuw project, waar ze steeds meer technisch tekenaars en ingenieurs voor nodig zouden hebben. Dat merkte ook Jef, technisch consultant bij Select Projects, hij nam contact op met de project manager. De jonge ondernemer deelde de internationale visie van Jef en drukte hem meteen op het hart dat het niet uitmaakte of de ingenieurs of architecten Nederlands of Engels praten. ‘Zolang ze maar beschikken over de juiste vaardigheden en kennis.’

Jef zocht en vond internationale kandidaten. ‘De screenings gebeurden daarom niet minder grondig. Integendeel, ik heb heel wat videogesprekken gehad, zowel met de kandidaten individueel als samen met de project manager.’ Het team in Zwolle werd elke maand groter. ‘We hebben nu zo’n 20-tal projectmedewerkers op het project binnen de telecom. Ingenieurs en architecten uit Roemenië, Venezuela, Spanje, India, Italië werken er samen in een jong team.’

De stap zetten om in het buitenland te gaan werken is zeker een uitdaging en niet iedereen staat hier voor open. ‘Maar werken in Nederland is voor heel wat buitenlanders ook interessant: een nieuwe omgeving, gevorderde technologieën en nieuwe contacten leggen. Select Projects speelt hierbij een belangrijke rol. Zo wordt er gezocht naar de beste match zowel op carrière als persoonlijk gebied.Ook voor de klant zijn er veel voordelen. Buitenlandse kandidaten hebben vaak een specifieker profiel, een uitgebreidere opleiding en andere ervaringen dan Nederlandse technici. Bovendien zijn ze flexibeler met woon-werkafstand, voor hen is twee uur pendelen geen struikelblok.’

Vanuit Select Projects ondersteunen we de klant zo goed mogelijk. ‘Wij zijn werkgever van onze technische talenten in Zwolle,’ vertelt Jef. ‘Dat wilt zeggen dat ik regelmatig met hen samenzit voor functioneringsgesprekken. Ik brief vervolgens de project manager over de uitkomst en blijf op die manier actief betrokken bij het project.’ Daarnaast ondersteunt Select Projects ook zijn medewerkers. ‘Hierbij gaat het niet alleen over opleidingen die binnen hun carrière passen, maar ook over taallessen Nederlands. We willen dat hen niets tekort komt.’

Zo ervaart het team in Zwolle het ook:

"Werken bij Select Proejcts is een heel positieve ervaring. Ze hechten echt aandacht aan jouw noden en gaan samen zoeken naar mogelijkheden om de werkomgeving te verbeteren en ons als werknemers en personen verder te helpen ontwikkelen.
Elke gesprek met een collega van Select Projects wordt gevolgd door een goed resultaat omdat we worden aangemoedigd om vrijuit te praten. Het voelt dan ook meer als praten met een vriend dan problemen bespreken met je werkgever." 
- Dana Polacec, Bim coördinator uit Roemenie

"Als medewerker van Select Projects kan ik bevestigen hoe goed het is om te werken in een jong en dynamisch team waar er altijd nieuwe uitdagingen om de hoek komen kijken. De grote verzameling aan klanten maakt het gemakkelijk om je carrière uit te stippelen en deel uit te maken van innovatieve projecten waar je skills kan bijleren en verbeteren.
Het is interessant om te werken voor een internationaal team en steeds nieuwe dingen te leren over verschillende culturen. Select Projects voorziet verschillende team building activiteiten en ze houden steeds contact om ervoor te zorgen dat je het naar je zin hebt in je werkzaamheden en op het project. Zo weten ze hoe het gaat op het werk."
- Maria Vanessa Riera Romero, Revit – Bim modelleur uit Venezuela

"Het begon allemaal met een berichtje via Linkedin, ik hoor altijd dat mensen een nieuwe uitdaging vinden via dit professioneel netwerk, maar dacht nooit dat ik een van hen zou zijn totdat Jef me contacteerde. Normaal weet je niet wie er aan de andere kant zit, maar met Select Projects was dat anders. We hadden een hecht contact van bij de start, Jef legde uit wat Select Projects doet, waar ze naar op zoek zijn en wat ze verwachtten.
Na het eerste contact, was er regelmatig een update en advies, zodat ik me goed kon voorbereiden voor het volgende project. Zodra je aan de slag bent op het project, blijft Select Projects aan je zijde staan om je te voorzien van alle faciliteiten en je werkervaring zo comfortabel mogelijk te maken." 
- Eloy Fernàndez, Revit - Bim modelleur uit Spanje