Internationale projectmedewerkers delen hun ervaringen

Gepubliceerd op: 7 januari 2019

In een vorige blogpost kon je lezen hoe Select Projects Nederland hun klant in Zwolle versterkte met een jong en dynamisch team van internationale ingenieurs. We laten hier twee ingenieurs aan het woord die graag hun ervaringen over projectwerk bij Select Projects delen.

Diletta Frascarella (Revit – Bim modelleur / Italië)

“Ik heb Jef ontmoet via LinkedIn, ik was op zoek naar een internationale uitdaging toen hij me voor het eerst contacteerde. In het begin had ik mijn twijfels over het proces, omdat het in Italië niet de gewoonte is op deze manier werk te vinden. Ik ben op zoek gegaan naar werk in Nederland omdat mijn vriend hetzelfde aan het doen was. Ik ben afgestudeerd in construction engineering and architecture, dus ik was niet zeker of een project in de telecom wel iets voor mij was, maar het was wel interessant om mijn studies op een heel ander domein toe te passen, dus ik ging de uitdaging aan.

Wat ik het leukste vind aan mijn huidige project is het jong en dynamisch team. Zo kan ik constant nieuwe dingen leren over andere culturen, andere studie- en werkmethoden, het team zorgt voor continue prikkels. We zijn zo’n cool team!

Select Projects heeft mijn leven in Nederland eenvoudig gemaakt, ze zijn nauwkeurig, stipt, eerlijk en genereus. Ze zijn de eerste van wie ik cadeaus krijg met Kerst, Pasen en Nieuwjaar en zijn altijd bereikbaar om te helpen met de lokale bureaucratie. Je voelt dat ze jouw situatie als expat volledig begrijpen.

Waarom Select Projects als werkgever? Ik stel voor dat je Jef ontmoet en dan zal je zeker bij ons willen komen werken.”

Mario Gomez (Revit – Bim modelleur / Spanje)

“Van bij het begin, voelde ik dat Select Projects echt om mensen geeft, ze waren enorm behulpzaam en vriendelijk tegen mij. Tijdens het rekruteringsproces, gaf Jef mij advies en suggesties aangaande het selectieproces en ik werd regelmatig op de hoogte gehouden. Ik ben hen daar erg dankbaar voor, want het Select Projects-team heeft me geholpen met deze nieuwe uitdaging, het team maakte het proces eenvoudiger en sneller voor mij.

Ik was op zoek naar een locatie met toekomstperspectieven, dus Nederland was de juiste keuze. Tegelijkertijd was Nederland een erg vriendelijk land, waar iedereen welkom is. En de Nederlandse cultuur, kunst en design was al een invloed tijdens mijn studies, ik waardeer de Nederlandse architectuur en het was dan ook een van de hoofdredenen om te kiezen voor Nederland.

Bij het technische project werken we met Revit. Dat was essentieel om voor het project te kiezen, het is een innovatieve manier van werken met heel wat mogelijkheden en toepassingen voor de toekomst van architectuur en engineering. Het internationale karakter van het project is ook een belangrijke factor in mijn keuze. We kunnen onze verschillende manieren van werken en onze kennis over architectuur en software met elkaar delen. Naast het werk, zitten we allemaal in dezelfde situatie; we werken in het buitenland en worstelen met dezelfde problemen. Daarom helpen we elkaar en zijn we een grote familie. Ik ben heel blij met mijn collega’s en enorm trots op mijn team.

Select Projects zorgt ervoor dat ik me veilig en beschermd voel in Nederland. Als ik een probleem of een twijfel heb, zal het eenvoudig worden opgelost; Jef neem altijd zijn telefoon op en beantwoord mijn mails onmiddellijk. Dat wordt enorm gewaardeerd wanneer je in een onbekende situatie terechtkomt en een helpende hand nodig hebt.

Dat is ook waarom ik Select Projects aanraad, omwille van de hulp en de ondersteuning die ze je geven vanaf de eerste seconde. Je kan ze vertrouwen en de service die je gaat krijgen is excellent.”